Nytt roligt tränaruppdrag

Från och med nu och två år framåt ska jag träna AIK:s innebandylag tillsammans med Jonas Lissjanis. Det känns jättekul att både föreningen och spelarna har högt satta mål och är villiga att arbeta hårt för att nå målen. 

Nu i början arbetar vi egentligen bara för att spelarna ska få en högre lägstanivå, dvs. bli bättre på allt. Vi bygger en bas av rörlighet, styrka, uthållighet och koordination för att senare kunna gå över på mer specifik träning som gynnar idrotten.

Om innebandy kan man säga att spelarna behöver vara byggda för många korta, intensiva rusher och snabba vändningar. De behöver bra funktion (rörlighet, stabilitet) och bra kontroll i alla rörelseplan för att inte ”gå sönder”. Och frekvensen av benskador är hög i innebandy, antagligen för att sporten ställer höga krav på kroppen samtidigt som sporten är relativt ny och liten. De allra flesta som utövar sporten på elitnivå har ett vanligt heltidsjobb, vilket betyder att de inte har tiden att förbereda sig för de påfrestningar som matcherna innebär.

Men än så länge är vi alltså i uppbyggnadsfasen, återkommer när vi kommit lite längre!

Annonser

4 thoughts on “Nytt roligt tränaruppdrag

 1. Kul som fan! Har du någon koll på hur svenska innebandylag ligger till träningsmässigt i jämförelse med andra, liknande sporter? Handboll? Lacrosse?

  • Tjena,

   Jag har nog en ganska bra bild av hur det ser ut när det gäller de fysiska egenskaperna i förhållande till många idrotter, dock inte lacrosse 🙂

   Vi kan ta det via mail eller när vi ses!

   Erik

 2. Hej Erik!
  Råkade av en slump hitta hit till din blogg. Vill passa på att tacka för snabbutbildningen om SMR som du hade för oss blivande Friskvårdskonsulenter på Bosön i våras. Mycket givande, och både du och Jonas har varit stora inspirationskällor för vår klass!! Ska bli kul att följa din blogg som numera är tillagd under favoriterna 🙂
  Hälsningar Ida (numera färdig friskvårdskonsulent 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s